فناوری در کشاورزی مدرنمدت زمان مطالعه : 1 دقیقه

5
(2)

فناوری در کشاورزی

فناوری کشاورزی به هر ماشین یا ابزاری اطلاق می شود که در این صنعت کشاورزان را یاری میدهد و جایگزین فرآیند های دستی می شود. از آنجایی که کشاورزی برای بقای بشر امری حیاتی است، تکنولوژی در این حوزه دائما در حال پیشرفت است تا منجر به بهبود بهره وری شود.

اگرچه تعداد این نوع فناوری ها دائماً در حال افزایش است،اما  فقط تعداد کمی از آنها ثمربخش هستند. در این مقاله قصد داریم شمارا با برخی از کارآمد ترین فناوری ها در این حوزه آشنا کنیم.

اینترنت اشیا

امروزه اینترنت اشیا (IOT) در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد و کشاورزی نیز از این قاعده مستثنی نیست. با کمک ربات‌ها، پهپادها، تصویربرداری رایانه‌ای و حسگرها همراه با تجزیه و تحلیل داده‌ها، اینترنت اشیا به کشاورزان کمک می‌کند تا دشواری های کار را کاهش دهند.

IOT in modern farming

آبیاری مدرن

 نمی توان انکار کرد که آب نقش مهمی در تولید محصولات کشاورزی دارد. در نتیجه ی استفاده از روش های مناسب آبیاری، محصولات با سرعت بیشتری رشد می کنند که منجر به بازدهی بیشتر برای کشاورزان خواهد شد. همچنین، فناوری‌های آبیاری، استفاده از نهاده ها را کاهش می‌دهد و می تواند کیفیت محصولات را به صورت قابل توجهی بهبود بخشد.

سیستم های موقعیت یابی (GPS)

تولید کنندگان سیستم های موقعیت یابی کشاورزان را در انتخاب مناسب ترین منطقه ی کشت محصولات یاری میدهند.در کشاورزی مدرن، جی پی اس جایگزین چشم غیرمصلح شده است. کشاورزان از سیستم موقعیت یابی جهانی برای افزایش کارایی و بهره وری در محل انتخاب شده استفاده می کنند. کشاورزان به راحتی می‌توانند از داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط GPS برای نمونه‌برداری از خاک، پیش‌بینی آب‌وهوا، ایجاد نقشه‌های مزرعه و شناسایی مناطق مشکل‌ساز استفاده کنند.

نرم افزار مدیریت مزرعه

به طور کلی کشاورزی نیز مانند سایر جنبه های زندگی یک انسان امروزی، تجارت محور شده است .کشاورزان در زمین های خود سرمایه گذاری می کنند و از مزارع خود توقع سوددهی دارند.نرم افزار های مدیریت مزرعه ، از جمله نرم افزار بادوم ، با ارائه ی سیستم هایی جهت برنامه ریزی فعالیت ها، پیگیری کارها، مدیریت خرید و فروش در جهت بهبود تولید و کسب درآمد رضایت بخش،کشاورزان را یاری می دهند.

نتیجه

با توجه به این واقعیت که جمعیت جهان به طور مداوم در حال افزایش است، تامین امنیت غذایی مستلزم افزایش تولید محصولات کشاورزی است.فناوری تاثیر چشم گیری در افزایش کمیت و کیفیت محصولات زراعی دارد. این فناوری ها بی عیب و نقص نیستند، اما، نقش مهمی در بقای انسان و بهره وری کشاورزی دارند.

امتیاز شما به این محتوا :

میانگین امتیاز این محتوا: 5 / 5. تعداد آرا: 2

هنوز هیچ امتیازی ثبت نشده! اولین نفر باش!

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید