پسته : راهنمای جامع کاشت، مراقبت و برداشتمدت زمان مطالعه : 1 دقیقه

4.6
(5)

 در ایران بیش از 2 میلیون نفر در صنعت پسته مشغول به کار هستند.نتیجه‌ی برداشت پاییزه‌‌ی این محصول، تولید سالانه بین 2 تا 3 هزار پسته است. در سال های اخیر، تعداد تولیدکنندگانی که تصمیم به تغییر از کشت گیاهان دیگر به پسته گرفته اند، رو به افزایش است. بنابراین اگر شما یکی از آنها هستید یا اگر قصد دارید مسیر کشاورزی خود را با کاشت درختان پسته آغاز کنید، وبسایت درستی را انتخاب کرده اید.

این مقاله شما را در مورد هر آنچه که باید در مورد کاشت و برداشت پسته بدانید آشنا می کند.

شرایط آب و هوایی ایده آل

درختان پسته آب و هوای گرم و خشک را بسیار دوست دارند. پس از نخل خرما، پسته دومین درختی هست که در تابستان های گرم طولانی مدت زنده می ماند. دمای ایده آل برای پسته بالای 38 درجه سانتیگراد (100 فارنهایت) است. علاوه بر این، اين درختان به زمستان های سرد,  اما نه خیلی سرد، برای خواب زمستانی نیاز دارند.

خاک مناسب برای درختان پسته

اگرچه درختان پسته تقریباً در هر نوع خاکی رشد می کنند، اما خاک های لومی شنی نسبتاً عمیق، خشک و زهکشی شده را ترجیح می دهند. اگر PH خاک را در محدوده 7.1 تا 7.8 نگه دارید، باغی سودآور خواهید داشت که هرسال میوه می دهد.توصیه میشود، اگر مایل به کاشت در مقیاس بزرگ هستید، آنالیز خاک زمین خودرا فراموش نکنید.

آبیاری : چگونه درختان پسته را آبیاری کنیم؟

درختان پسته به شدت نسبت به خشکی مقاوم هستند. درختان پسته نسبت به سایر درختان به آب کمتری نیاز دارند، اما همچنان برای تولید محصول مناسب نیاز به تامین مداوم آب دارند. همانطور که توسط وبسایت WIKIFARMER توضیح داده شده است، کشاورزان 4-8 جلسه آبیاری را در طول دوره تولید در خاک های سبک و با زهکشی مناسب انجام می دهند.[1] در آبیاری درختان باید به چند نکته توجه داشت. ابتدا درختان را باید عمیق و آهسته آبیاری کرد تا ریشه عمیق شود. دوم اینکه درختان باید در ساعات اولیه صبح که تبخیر آب حداقل است آبیاری شوند. در نهایت، مهم است که از خیس کردن برگ درختان خودداری کنید زیرا این امر می تواند باعث رشد قارچ شود.

کود مناسب برای درختان پسته

استفاده از کود برای هر نوع گیاهی مهم است و پسته نیز از این قاعده مستثنی نیست. در واقع پسته به دلیل اینکه گیاه بسیار لطیفی است به کیفیت کود خود حساس است. به همین دلیل، مهم است که فقط از بهترین کودها برای گیاه خود استفاده کنید. هنگام کود دهی باید به چند نکته توجه داشت. اول اینکه پسته به نیتروژن زیادی نیاز دارد. این بدان معنی است که شما باید از کود حاوی نیتروژن بالا استفاده کنید. دوم اینکه اين گياه نسبت به پتاسیم و فسفر نیز حساس است، بنابراین باید از کودی استفاده کنید که تعادل هر سه ماده مغذی (NPK) را داشته باشد. در نهایت، مهم است که به یاد داشته باشید که پسته گیاهی ظریف است. به این معنی که نباید مقادیر زیادی کود استفاده کنید، زیرا ممکن است به ریشه گیاه آسیب برساند. یکی از مواردی که قبل از کوددهی باید در نظر بگیرید این است که همیشه خاک خود را آناليز کنید.

 کنترل و مقابله با آفات

 درختان پسته در برابر تعدادی از آفات از جمله شپشک آرد آلود، حشرات فلس دار و شته ها حساس هستند. این آفات می توانند باعث آسیب جدی به درخت و کاهش عملکرد آن شوند. اين درختان به ویژه در برابر شپشک‌های آردآلود حساس هستند که حشرات کوچک و نرمی هستند که از شیره درخت تغذیه می‌کنند. شپشک‌های آرد آلود می‌توانند باعث زرد شدن و ریزش برگ‌های درخت شوند و همچنین می‌توانند منجر به تشکیل گال روی شاخه‌ها شوند. شپشک های آرد آلود را می توان با استفاده از صابون حشره کش یا روغن باغبانی کنترل کرد.

شپشك آرد آلود – از آفات رايج پسته

زمان برداشت درختان پسته

اگر برای اولین بار است که پسته می کارید، باید بدانید که برداشت پسته به صبر و حوصله‌ی زیادی نیاز دارد زیرا در 5 تا 7 سال اول قادر به برداشت نخواهید بود. تقریباً در تمام نقاط جهان، برداشت پسته در اوایل شهریور (اواخر آگوست) یا مهر ماه (سپتامبر) انجام می شود. هنگامی که دانه ها به اندازه کافی بالغ می شود تا بتوان آنهارا برداشت کرد، پوسته آن رنگ صورتی و زرد به خود می گیرد. بسیار مهم است که محصول درختانتان را در زمان طلایی خود بچینید تا تا حد الامکان پسته های خندان طبیعی داشته باشید.

برداشت پسته چگونه انجام می شود؟

در واقع، برداشت پسته به آن سادگی ها  که به نظر میرسد نیست. دو روش اصلی  برای برداشت پسته‌ها وجود دارد: تکان دادن و دستچینی. تکان دادن رایج ترین روش است، زیرا  نیروی انسانی کمتری نیاز دارد. این کار با استفاده از ماشینی برای ارتعاش درخت انجام می شود. این کار باعث شل شدن دانه ها می شود به طوری که روی زمین می افتند تا بتوان آنها را جمع کرد.

دستچینی روش سنتی تری است که هنوز هم در برخی مناطق ازجهان مانند ایران استفاده می شود. همانطور که از اسمش پیداست، در این روش برداشت به صورت دستی انجام می شود. این روش وقت گیرتر است اما مانند روش اول (تکان دادن) به درخت آسیب نمی رساند.

دستگاه برداشت پسته
دستگاه برداشت پسته به روش تکان دادن

عملیاتی که لازم است بعد از برداشت در زمین ها انجام شوند

عملیات لازم پس از برداشت شامل, مرتب سازی و جدا کردن  پوسته ها توسط ماشین است. فرآیند جداسازی پسته های فاسد و سایر زباله ها با دست انجام می شود. فرآیند پس از برداشت در انواع مختلف درختان پسته متفاوت است، اما به طور کلی با حذف تمام برگ‌هایی که در ماه‌های زمستان یا تابستان ریزش کرده‌اند، شروع می‌شود. این کار را می توان با دستگاه مخصوص علف های هرز یا چنگک های ساده انجام داد. مرحله بعدی شامل حذف هر گونه مواد گیاهی مرده باقیمانده روی سطح شاخه ها با استفاده از گیره گیر یا پرچین برای بریدن آنهاست و درنهایت تنه ها و شاخه ها را باید با برس سفت و آب بشویید.

جمع بندی

به طور کلی، رشد درختان پسته به صبر و حوصله‌ی زیادی نیاز دارد زیرا حداقل تا سال هفتم محصول خوبی دریافت نخواهید کرد، اما مطمئن باشید نتیجه‌ی صبوری شما خوشایند خواهد بود. بنابراین، مطمئن شوید که درختان شما آب کافی دریافت می کنند – آنها باید هیدراته بمانند زیرا بدون آب می میرند. و اگر می خواهید آنها به خوبی رشد کنند، تغذیه خاک را نیز فراموش نکنید! توجه به آفات و بیماری ها نیز امری بسیار مهم است. اگر درختان شما مشکلی داشته باشند، نمی توانند محصول با کیفیتی تولید کنند! و در نهایت، مطمئن شوید که در حین انجام این همه کار سخت، لذت میبرید! زیرا، باغداری فقط برای کسب درآمد نیست. باغداری در اصل قسمتی لذت بخش از زندگی شماست!

منابع

  1. آب مورد نیاز برای درختان پسته – Wikifarmer

امتیاز شما به این محتوا :

میانگین امتیاز این محتوا: 4.6 / 5. تعداد آرا: 5

هنوز هیچ امتیازی ثبت نشده! اولین نفر باش!

4 Responses

نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید